Печен червен лук

Печен червен лук2 / 2
04/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червен лук - 4 големи
  • зехтин - 1 с.л.
  • галета - 70 г
  • розмарин - 1 с.л.
  • винен оцет - 1 с.л.
  • стафиди - 60 г
  • пармезан - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Промушете всеки лук с дървено шишче. Поставете ги в тенджера и ги залейте със студена вода. Покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън.

Прехвърлете ги в чиния и оставете настрана, за да изстинат. Махнете шишчетата и нарежете всеки лук наполовина напречно.

Издълбайте с лъжица вътрешността, като после я нарежете на ситно. Загрейте зехтина на слаб огън. Запържете нарязания лук, галетата и розмарин.

Изсипете оцета, стафидите и бъркайте, докато течността се изпари, след което добавете половината пармезан.

Разделете сместа в половинките лук и поръсете с останалия пармезан. Поставете ги в тава и ги запечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: