Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Топла салата с пилешко и ананас

Топла салата с пилешко и ананас

Топла салата с пилешко и ананас
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Ако и вас дънките ви стягат, по-добре заменете вечерята с топла салата с пилешко и ананас"

Необходими Продукти

  • зелена салата - 1/2 по избор
  • нар - 1/2 бр.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин
  • пилешки пържоли - 1 бр. от бутче
  • ананас - 3 - 4 кръгчета от пресен плод
  • домати - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете или накъсайте салатата. Сложете я в купа и добавете нара. Овкусете със зехтин, сок от лимон и сол на вкус.

Обезкостете пилешкото бутче и отстранете кожата. Поръсете със сол, намажете със зехтин и изпечете в загрят грил тиган.

Отстранете средната твърда част на резените ананас. Намазнете ананаса със зехтин и го запечете в същият тиган до златисто.

Готовата пържола нарежете на жулиени, а запечения ананас и домата на парчета.

Сложете зелената салата в чиния или поднос. Подредете месото, ананаса, домата и сервирайте!

Топлата салата с пилешко и ананас е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: