Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с извара и кашкавал

Соленки с извара и кашкавал

АнтонияАнтония
Чирак
3332162
Соленки с извара и кашкавал
Снимка: Антония
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
5
"Майсторите знаят, че вкусните соленки се правят хем с извара, хем с кашкавал"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • извара - 200 г
  • масло - 70 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • амонячна сода - 10 г ( 1 пакетче)
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 400 г
  • кашкавал - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето с омекналото масло и изварата. Добавяме киселото мляко, в което сме разтворили содата.

Добавяме солта и по малко от брашното до получаването на гладко тесто, което слага в плик и се оставя да почине поне 2 часа в хладилник.

След това разточваме на кора с дебелина 3-4 мм, режем в желаната форма и печем на 200 градуса в загрята фурна до порозовяване.

Аз след като разточих поръсих с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: