Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Вита баница с тахан халва

Вита баница с тахан халва

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
07/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Баница с халва или казано с други думи - Лятото е далеч, подарете си малко вкусно щастие"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 бр. фини
  • тахан халва - 250 г
  • стафиди - 50 г
  • ядки - 50 г орех или бадем
  • масло - 125 г
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 0. 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа (той трябва да е студен), смесете захарта и водата, поставете на силен огън и след като заври, отстранете от огъня.

Вземете един лист от корите и намажете с разтопено масло. Поставете втори лист отгоре и него намажете с масло.

Поръсете с шепа от предварително счуканите ядки, смесени със стафидите и настържете част от халвата отгоре.

Навийте корите на рехаво руло и поставете в средата на намазана тава с масло, като навиете на охлюв. Така процедирате със всичките 12 кори, като ги редите една след друга в кръг.

Намажете оформената баница с останалото масло и поставете в предварително нагрята та 160 градуса фурна, печете за около 30 минути.

Извадете изпечената баница и полейте с лъжица със студения сироп. След което завийте с чиста и плътна кърпа, за да се задуши и омекне.

Много вкусна и приятна, галеща за небцето баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: