Начин на приготвяне
Сипваме брашното в купа и правим кладенче по средата. Постепенно сипваме вода в кладенчето и с лъжица разбъркваме, отнемайки по малко брашно.
Добавяме солта и омесваме тесто. Разрязваме го на топки с големината на мандарина. Всяка топка разточваме върху набрашнен плот на много тънка кора.
Поставяме корите една върху друга, като между тях поставяме лист хартия за печене. Оставяме корите в хладилник за 30 минути.
Обелваме тиквата и я нарязваме на едри парчета. Поставяме парчетата в тенджера , поръсваме отгоре захарта и сипваме водата. Задушаваме тиквата, докато напълно омекне и при натиск с лъжица става на пюре.
Намачкаваме тиквата с лъжицата много грубо, без да се стараем сместта да е напълно хомогенна- пюрето ще се получи много добре и без много усилия. Накрая добавяме канелата и разбъркваме хубаво.
Изваждаме корите от хладилника и всяка кора пълним с пюрето и навиваме на руло. Подреждаме в намаслена тава. Отгоре разпределяме кубчета масло.
Поставяме в студена фурна и включваме на 160 градуса. Печем до готовност. Тиквеникът не се зачервява много, но става много сочен и вкусен.
Преди сервиране, поръсваме с пудра захар.