Начин на приготвяне
За тиквеника ни е нужно сурова тиква. За това обелваме корите и настъргваме на едро ренде. Вземаме един лист кора за баница и разстиламе на масата.
Намазваме листа с олио и добавяме настърганата тиква. Наръсваме 4 с.л захар, смлени орехи и канела.
Вземаме втори лист кора и покриваме отгоре. Отново намазваме с олио.
Нариваме на руло, но да не е стегнато. Редим в намазана тава на дълго.
Аз използвам в случая правоъгълна тава. И така редим, докато се напълни тавата. След като сме наредили тиквеника със сурова тиква, го нарязваме на 3 всички парчета.
Намазваме ги с олио, поръсване със захарта. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса. До получаване на хубава и хрупкава коричка. Да ви е сладко!
Коментари