Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Вкусен и хрупкав домашен тиквеник

Вкусен и хрупкав домашен тиквеник

Вкусен и хрупкав домашен тиквеник
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
10/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Любимият десерт на зимата - ароматен тиквеник с много пудра захар"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • орехи - 250 г
  • канела - 1 пакетче (10 г)
  • захар - 5 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче (8 г)
  • масло - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства, обелва се и се настъргва на едро ренде.

Към нея се добавят ваниловата захар, захарта и канелата.

Орехите се смилат в блендер и се добавят към тиквата. Маслото се разтопява. Тавата на фурната се маже с малко от маслото с четка.

Всяка една кора също се маже с масло, слага се от плънката, навива се на руло и се поставя в тавата. Така се процедира, докато свършат корите.

Преди да се сложи да се пече, тиквеникът се маже с масло, поръсва се с малко захар и се слага да се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

След това се изважда, оставя се да изстине и се поръсва с пудра захар.

Вкусният и хрупкав домашен тиквеник е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: