Начин на приготвяне
В купа счупете яйцата, сложете млякото, кафето, разтопеното масло, захарта, ликьора, ванилията и брашното. Разбъркайте всичко с миксер или пасатор до еднородна смес.
В тиган с малко мазнина изпечете една по една палачинките, като внимателно обръщате другата страна. Оставете да изстинат добре, докато правите крема.
За него вземете голяма купа и смесете всички съставки. Бъркайте с миксера до сгъстяване.
В поднос започнете реденето на тортата, като първо сложите палачинка, намазвате с крема, ръсете какао.
Отново палачинка, крем, какао и така до изчерпване на количеството.
Отгоре намажете палачинковата торта изцяло с крема и направете шахматни фигури с какао.
Фалшивото палачинково тирамису е много вкусно.