Тирамису с праскови

Petya KeranovaPetya Keranova
Новак
1812470
Тирамису с праскови
Снимка: Petya Keranova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Когато си мислиш, че нещо не може да стане по съвършено, животът те изненадва с тази рецепта за Тирамису, но със сочни праскови"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 2 пакетчета савоярди
  • сметана - 500 мл животинска с 35% масленост
  • захар - 250 г
  • ванилия - 1 бр.
  • компот - 1 буркан от праскови
  • праскови - 2 бр. пресни
  • нектарини - 2 бр. пресни
  • агар - агар - половин кафяна лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете плодовете на компота от праскови. Разбийте студената сметана със захарта и ванилията на гъст крем. Изберете си подходящ правоъгълен съд и започнете да нареждате в него бишкотите, потапяйки ги до половината на дълго в сока от компота, от който предварително сте отделили половин чаена чаша.

След като наредите първия ред, нанесете 1 пласт сметанов крем и наредете плодовете от компота. Нанесете още един пласт сметана и наредете ред бишкоти, като продължавате да ги потапяте в сока внимателно, за да не се разпаднат.

Разпределете отгоре останалата сметана и оставете да се стегне в хладилника. Обелете прасковите и нектарините. Ако се белят трудно ги потопете за минута в вряла вода.

Нарежете ги на полумесеци и ги наредете върху сладкиша, редувайки ги като на снимката или както ви подсказва фантазията. Разтворете агар-агара в отделения сок от компота и го сложете на котлона заври.

Ако използвате желатин вместо агар-агар, не забравяйте, че той не трябва да завира, защото губи желиращата си способност. С помощта на четка нанесете течността върху плодовете бързо, докато не се е желирала.

Може да си спестите тази процедура, защото тя е само за да запази свежия цвят и вид на плода и допринася преди всичко за естетическата наслада, не толкова за вкусовите качества на сладкиша. Желиращата смес придава лъскавина и завършен вид .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: