Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Морковен пай с орехи

Морковен пай с орехи

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Морковен пай с орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - около 250 г пресято
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • масло - 100 г
  • моркови - около 250 г настъргани
  • лимони - сок и настъргана кора от 1 лимон
  • бакпулвер - 5 г
  • канела
  • индийско орехче - на вкус
  • орехи - 1/2 ч.ч. по желание
  • сладко - 1 бурканче по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настърганите моркови полейте с лимоновия сок и объркайте заедно с лимоновата кора.

Разтопете маслото в съд на котлона и го оставете леко да изстине.

Пресятото брашно в купа смесете със захарта, бакпулвера, канелата и индийското орехче и ги разбъркайте с маслото.

Яйцата се разбиват отделно и с бъркалка се объркват към брашното и яйцата.

Накрая объркайте с морковите и орехи по желание. Сипете сместа в подмазнена и набрашнена тавичка. Аз изпекох във форма за кекс.

Сложете морковения пай да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 25 минути, като към края проверите дали е готов с клечка за зъби.

Изпечения морковен пай оставете да се охлади в печката. След това го намажете с любимото си сладко - в моя случай от мандарини и дюли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: