Ябълков пай с орехи

Ябълков пай с орехи
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Отрежете си и второ парче от ябълковия пай с орехи, вие го заслужавате"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр. средно големи
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • орехи - 1/3 ч.ч.
  • канела - ½ пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме ябълките на средно ситни парченца. В дълбока купа разбъркваме яйцата, към тях добавяме захарта и ябълките.

Прибавяме и бакпулвера, ванилията, олиото, натрошените орехи и канелата.

Смесваме с водата и постепенно сипваме и брашното.

Сместа разбъркваме с голяма дървена лъжица и разстиламе в малка кръгла тавичка, предварително намазнена.

Печем ябълковия сладкиш около 30 минути на 200 градуса. Разделяме го на 6 равни парчета. Може да се поднесе с боза - чудна комбинация!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тази рецепта за ябълков пай е много сполучлива!
09.11.2024 17:54
Илиана Първанова
Илиана Първанова
Тъй като често правя кекс, в който прибавям вода - по погрешка съм написала и в тази рецепта, че се добавя, ала когато сладкиша е с плодове - не е необходимо. Моля администраторите да премахнат водата (1 ч.ч.) от продуктите в рецептата! Много благодаря!
11.12.2018 16:36
1
1