Начин на приготвяне
С миксер се разбиват двете яйца със захарта и свареното кафе, докато побелее сместа. Добавяме олиото, в киселото мляко се разбърква содата и сипваме с бакпулвера в купата, като се разбърква с вилица.
Добавя се пресято брашното, настърган шоколад, канела, какао, нарязани бадеми, есенция ром и всичко отново се разбърква на еднородна кексова смес. В тавичка върху хартия за печене изливаме и заравняваме тестото.
Печем в загрята фурна 180 градуса за 30 минути, проба с клечка да излезе суха.
В хладка вода се сипва лъжица мед, разбърква се да се разтвори.
Изважда се сладкишът и с клечката за зъби се набожда тук-там. С четка се намазва със сиропа, попива веднага, а отгоре се намазва само с мед, който от топлината на сладкиша се разтопява.
Украсяваме сиропирания сладкиш с кокосови стърготини и оставяме да се охлади. Това е най-вкусният меден сладкиш, опитайте :)))