Мъфини с овесени ядки

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
11/08/2012
"Ароматни мъфини със страхотна текстура, вкус и аромат Опитайте и ще ни благодарите "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо119 279
  • Преглеждания за месеца1354
  • Преглеждания за седмицата284
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват ядките, содата, солта, бакпулверът и канелата. Объркват се и се заливат с прясното мляко. Сместа се оставя да постои 20 минути, за да омекнат хубаво овесените ядки.

В друга купа се разбиват яйцето със захарта, след това на струйка се прибавя олиото. Накрая се добавят орехите (може и без тях, според вкуса) и настърганите ябълки (Разбиват се с вилица или бъркалка, но не и с миксер! ). Сместа се изсипва в овесените ядки и леко се разбърква, няма нужда да се престаравате.

Във формата за мъфини се слагат специални хартийки и сместа се разпределя равномерно в тях. Кексчетата се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 12
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Стела Минкова
Станаха много вкусни, благодаря за рецептата!
1
0
Потребител#188184
Направо ги обожавам! Много са вкусни, със страхотен аромат на канела. Не се надигнаха и всъщност станаха меки, въпреки че от снимката очаквах да са хрупкави. Не залепнаха, много лесно се маха хартията. Много добра рецепта!
2
0
лола
лола
28.04.2014 14:46
много добра рецепта,мерси!
3
0