Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Императорска палачинка

Императорска палачинка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Императорска палачинка
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4
"Не просто великолепна, палачинка, чийто вкус ще ви пренесе в Рая на палачинките"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 140 г
  • за соса
  • ябълки - 3 бр.
  • вода - 300 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 40 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на по-големи резени, поставете ги във водата заедно със захарта и лимоновия сок, варите за около 10 минути. Премахнете от котлона и оставете да се охлади напълно, заедно с останалата вода в него.

Отделете белтъците от жълтъците. С миксер разбийте белтъците с 1 щипка сол на пяна.

При жълтъците добавете канелата, ванилията и захарта, прибавете прясното мляко при непрекъснато бъркане и брашното, до гладка еднородна палачинкова смес. Прибавете разбитите на пяна белтъци и с шпатула разбъркайте бавно и внимателно.

Нагрейте тиган с незалепващо покритие, разтопете половината масло в него и сипете половината палачинкова смес.

След като покафенее отдолу обърнете палачинката, с лъжица накъсайте палачинката в тигана и печете от другата страна до златисто. Така процедирате и с останалите части масло и смес.

Сервирайте накъсаната палачинка, поръсена с пудра захар и гарнирана със сварените и охладени ябълкови резени.

Императорската палачинка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Не, претенции за кулинар, нямам! Аз се забавлявам, но за разлика от теб много рядко правя пропуски, а при теб са много чести, все нещо липсва, допълва се, губи се. Нищо, ние ще се досещаме. Мда.... за съжаление годините си оказват своето влияние, но всички ще ни стигне, няма начин.
15.10.2017 17:02
1
marcheva14
marcheva14
В рецептата се разделят яйцата. Белтъците се разпенват с щ. сол. Добре. Към жълтъците се добавят , канелата ,ванилията, захарта, млякото, и брашното. После сместа се запича в масло на тиган и нищо повече не се споменава за разбитите на пяна белтъци. Те така ли се оставят за някой друг път? Няколко пъти прочетох и не намерих къде се добавят. Благодаря!
15.10.2017 13:19
1