Начин на приготвяне
Обелете и нарежете ябълките на по-големи резени, поставете ги във водата заедно със захарта и лимоновия сок, варите за около 10 минути. Премахнете от котлона и оставете да се охлади напълно, заедно с останалата вода в него.
Отделете белтъците от жълтъците. С миксер разбийте белтъците с 1 щипка сол на пяна.
При жълтъците добавете канелата, ванилията и захарта, прибавете прясното мляко при непрекъснато бъркане и брашното, до гладка еднородна палачинкова смес. Прибавете разбитите на пяна белтъци и с шпатула разбъркайте бавно и внимателно.
Нагрейте тиган с незалепващо покритие, разтопете половината масло в него и сипете половината палачинкова смес.
След като покафенее отдолу обърнете палачинката, с лъжица накъсайте палачинката в тигана и печете от другата страна до златисто. Така процедирате и с останалите части масло и смес.
Сервирайте накъсаната палачинка, поръсена с пудра захар и гарнирана със сварените и охладени ябълкови резени.
Императорската палачинка е готова.
Коментари