Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Картофи с варени яйца

Картофи с варени яйца

Картофи с варени яйца
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусът на тази гозба ще изненада приятно дори и най-капризните лакомници"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.големи
  • яйца - 4 бр. варени
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • бульон - 1 литър рибен или зеленчуков
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широк съд загрейте мазнината и сложете нарязания на ситно лук. Запържете до готовност, като разбърквате периодично.

През това време обелете, измийте и нарежете картофите на колелца с дебелина около 1 см.

Пресовайте чесъна и го добавете към готовия лук. Задушете за 2-3 секунди и сложете картофите. Разбъркайте и сипете виното. Оставете да къкри до изпаряване на виното.

Добавете бульона и варете на слаб огън до готовност на картофите без да разбърквате (аз използвах зеленчуков бульон). Разрежете яйцата на две и ги поставете върху ястието.

Поръсете обилно с магданоз и махнете от огъня след 1-2 минутки.

Картофите с варени яйца са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: