Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкава смес. Добавете разтопеното масло и олио като продължавате да разбивате. Смесете брашното със содата и бакпулвера.
В купа сипете какаото и доливайте бира, като бъркате до еднородна смес без бучици. В яйчената смес добавяйте по малко от брашното и какаото, като бъркате непрекъснато.
Смесете всички продукти до гладка смес. В тава с размери 25-35 см сложете хартия за печене и излейте сместа, изравнете.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути. Проверете с клечка, трябва да е суха. Оставете шоколадовия сладкиш да изстине напълно в тавата.
Загрейте сметаната и сложете в нея начупения шоколад, бъркайте до гладка смес. Залейте сладкиша с шоколадовия ганаш.
Оставете да стегне и нарежете. Да ви е сладко!
Шоколадовият сладкиш с бира е готов.