Начин на приготвяне
Първо приготвих сиропа и оставих да се охлади.
В касеролка се смесват захар, прясно мляко, олио и какао и се загряват, докато захарта се разтопи. Оставя се на хладно. С миксер се разбиват яйцата със захарта.
Прибавят се олио, прясно мляко, хладко, не от хладилника, какао и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се чудесна шоколадова смес, която сипваме в тавичка върху хартия за печене.
Печем блат в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка и изваждаме от тавата, за да свалим хартията, и отново връщаме в тавата.
С клечка за зъби набождаме блата и заливам сиропа на два пъти, докато приготвеният сладкиш го поеме.
Оставяме да се охлажда, и приготвяме глазурата. Загрява се сметана, без да завира, добавят се парчета черен шоколад и се разбърква на еднородна шоколадова смес.
Сваля се от котлона и добавяме 1-2 с.л. олио, разбърква се. Обръщаме сиропирания сладкиш в тавичка, отгоре заливаме с глазура.
След като леко се охлади готовият шоколадов сладкиш, поръсваме с бял филиран шоколад за декорация.
Добре е да остана за 3 часа или 1 нощ в хладилника, а после нарязваме и хапваме, но кой да чака толкова време! Уникален вкус! Любим мокър шоколадов сладкиш!