Начин на приготвяне
Добре почистете сърцата, цепнете ги от едната страна и ги овкусете с подправки на око. След като сте готови с всяко пилешко сърце, ги пуснете да се киснат за час във вино.
След това ги отцедете старателно в гевгир и ги нанижете на шишчета.
Между тях по желание може да сложите по парченце морков или лук. Намазнете добре грил тиган и изпечете шишчетата от пилешки сърца равномерно от всички страни.
Успоредно с това загрейте няколко с.л. мазнина и запържете скълцания лук, настъргания моркови и нарязаната ситно чушка.
Щом омекнат, добавете настърганите домати и оставете сосът да ври, докато се редуцира. Накрая овкусете с малко подправки, 1 с.л. оцет и захар.
Поднесете по 2 шишчета с пилешки сърца с така приготвения сос.