Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Мариновани пилешки сърца

Мариновани пилешки сърца

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Мариновани пилешки сърца
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Маринованите пилешки сърца са супер мезе, което ще се радвате да видите на трапезата си"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • соев сос - 1/2 ч.ч.
  • мед - 2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • балсамов оцет - 1 к.ч.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките сърца, измийте добре и отцедете.

Сложете ги във вряла вода за 20 минути. След което отново изплакнете и отцедете.

Докато се варят, пригответе маринатата им.

В купа смесете соевия сос, оцета, пресованите скилидки чесън и меда. Разбъркайте добре и овкусете с чубрица и червен пипер. Разбъркайте всички продукти много добре.

Добавете в купата с марината и сварените пилешки сърца. Разбъркайте и оставете за 2-3 часа в хладилника.

След това слагаме тиган на средна степен на котлона.

Добавяме малко масло и задушаваме мариновани пилешки сърца заедно с маринатата за половин час или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: