Дунапренената баница

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
14/08/2012
"Баница, която ще помните до края на живота си!"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 754
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и се смесва със слънчогледовото олио.

Разбийте яйцата в голяма купа и добавете киселото, прясното мляко и газираната вода.2 Хубаво объркайте и добавете натрошеното сирене. Получава се сравнително рядка плънка.

Обилно намазнете подходяща тава със сместа от олио и масло. Сложете един цял лист на дъното, като при нужда откъсвайте крайчетата, които в процеса на редене разпределяйте сред пластовете. Всеки отделен лист поръсвайте с малко мазнина и с плънката.

Полейте отгоре наредената вече баница с останалата плънка и я оставете да престои 10-15 минути.

Сложете баницата в предварително загряна фурна на около 180 градуса и печете за около 40-45 минути - докато се надуе и добие апетитен златист загар.

Изпечената дунапренена баница запарете с кърпа за 10-15 минути. Поднесете я нарязана на парчета.

Рейтинг

5 11
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Албена Асенова
Намалих количеството на млякото и газираната вода,но баницата пак трудно се опече.
0
0
Цвети
Цвети
21.10.2013 19:18
Правя я като Дарина и става страхотна
0
0
Димитричка
Димитричка
08.09.2013 19:56
преди да я залеете нарежете я на парчета поема по добре сместа и става разкошна
0
0