Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Зеленчукова яхния на тиган

Зеленчукова яхния на тиган

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Зеленчукова яхния на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Дали да не отидем за още хляб, че като гледаме това сосче, голямо отопяване ще падне"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 3 ч.ч.
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • бамя - 1 шепа
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
  • олио
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул и бамята се измиват, почистват и нарязват. Патладжанът се обелва, нарязва на кубчета и посолява. След 20 минути се изстисква от горчивия сок.

Чушките се почистват от дръжките и семената и се нарязват. Лукът и чесънът се наситняват. Доматите се обелват и рендосват на ситно ренде.

В дълбок тиган с олио се задушават лукът и чесънът. Щом поомекнат, се добавят зеленият фасул, бамята, чушките и кубчетата патладжан. Запържват се за кратко при непрекъснато бъркане. Добавя се червеният пипер, залива с малко вода и се оставя ястието да се задуши на слаб огън.

Щом сосът се посгъсти се добавят рендосаните домати.

Разбърква се и когато отново заври, се добавя брашното, разтворено в малко вода. Овкусява се със сол, кимион и черен пипер.

Ако искате яхнията да е по-рядка, добавете допълнително гореща вода или зеленчуков бульон. Оставя се да покъкри на котлона още няколко минути до готовност и накрая се овкусява с чубрицата или магданоз (според предпочитанията ви).

По желание може да се поръси с домашен едро смлян лют червен пипер при поднасяне.

Добър апетит! Зеленчуковата яхния на тиган е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: