Гъбена каша с праз

Гъбена каша с праз2 / 2
13/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Вкусен спомен от детството, който вече всеки може да подари на децата си"

Необходими Продукти

  • печурки - 1 буркан, мариновани
  • лук - 1 глава кромид
  • праз - 1 стрък
  • олио - 1 и 1/2 к.ч.
  • брашно - 5 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • зелев сок - или вода
  • джоджен - за поръсване, сух
  • сол - на вкус
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и праза, запържваме в загрята мазнина в тенджера. Отцеждаме гъбите от маринатата и добавяме.

Задушаваме за кратко и добавяме брашното. Бъркаме непрекъснато до златисто. Добавяме червения пипер, разбъркваме и наливаме вода или зелев сок, разреден с вода. Течността е около литър и половина.

Може да добавите и сока от гъбите. Оставяме да заври, като от време на време разбъркваме, за да не загори. Накрая добавяме оцета и поръсваме със сухия джоджен.

Това е спомен от моето детство. Поднася се с хубав хляб, за който съвсем скоро ще публикувам рецепта.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: