Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Каши»Мъжка гъбена каша с праз и зелев сок

Мъжка гъбена каша с праз и зелев сок

Мъжка гъбена каша с праз и зелев сок
Снимка: Шеф Желязков - Жечо Танев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Семпло, изчистено и много вкусно - точно по мъжки"

Необходими Продукти

  • печурки - 100 г
  • праз - 1/2 стрък
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • зелев сок - 500 мл
  • вода - 500 мл.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - ако е необходимо
  • джоджен - 1 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука и праза на ситно. Гъбите, както вече съм споменавал, не мийте, а почистете внимателно с кухненска хартия, ако желаете те да се запържат.

Нарежете ги на четвъртинки, след като вече са почистени. В тенджера загрейте олиото, добавете лука и праза и разбъркайте. След това добавете и гъбите и бъркайте, докато се задушат.

Сложете брашно и запържете за кратко, добавете и червения пипер, но не го препържвайте, защото има вероятност да прегори и оттам да вгорчи вкуса на ястието.

За това веднага налейте зелевия сок и водата. Разбъркайте, намалете силата на котлона, похлупете тенджерата и оставете да покъкри 10-15 минути, като внимавате да не загори.

Накрая поръсвате със сухия джоджен и сервирате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: