Начин на приготвяне
Нарязвате лука и праза на ситно. Гъбите, както вече съм споменавал, не мийте, а почистете внимателно с кухненска хартия, ако желаете те да се запържат.
Нарежете ги на четвъртинки, след като вече са почистени. В тенджера загрейте олиото, добавете лука и праза и разбъркайте. След това добавете и гъбите и бъркайте, докато се задушат.
Сложете брашно и запържете за кратко, добавете и червения пипер, но не го препържвайте, защото има вероятност да прегори и оттам да вгорчи вкуса на ястието.
За това веднага налейте зелевия сок и водата. Разбъркайте, намалете силата на котлона, похлупете тенджерата и оставете да покъкри 10-15 минути, като внимавате да не загори.
Накрая поръсвате със сухия джоджен и сервирате!