Турски сладкиш с мляко и грис

15/10/2017
"И специално за почитателите на турските сладкиши, които, както всички знаем, за най-вкусните на света "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 262
  • Преглеждания за месеца331
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме захарта, лимонов сок и вода. Оставяме да ври за 10 минути и след това оставяме да изстине.

В купа разбиваме киселото мляко със захарта, яйцето и ванилията. Към сместа прибавяме гриса, брашното и бакпулвера. Добре разбъркваме.

Всичко това изсипваме в тавичка, която предварително сме омаслили. Отгоре нареждаме орехите, нарязани на половинки.

Поставяме в умерена фурна и печем за около 50-60 минути. Вадим и нарязваме на парчета, заливаме със сиропа.

Оставяме турския сладкиш да си поеме сиропа за около 2-3 часа и тогава поднасяме.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар