Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Турски сладкиш с фиде

Турски сладкиш с фиде

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Турски сладкиш с фиде
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Турски сладкиш с фиде, който ще ви изненада с вкус и визия. Блажена наслада във всяка хапка!"

Необходими Продукти

  • фиде - 100 г тънко
  • краве масло - 20 г
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл (пълномаслено)
  • захар - 150 г
  • пудинг - 37 г (едно пакетче), прах
  • бяло брашно - 1 с.л.
  • ванилия - 0.2 г
  • шамфъстъци - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопяваме кравето масло и добавяме фидето. Трябва да се изпържи до леко кафеникав цвят. Препоръчвам това да става на умерен огън, за да не прегори фидето и при непрекъснато разбъркване с шпатула.

Така пригответе фиде оставяме да поизстине.

В малка тенджерка или касерола разбъркваме добре прясното мляко, захарта, пудинга, бялото брашно и ванилията. Слагаме на котлона и сваряваме крем.

Към крема добавяме пърженото фиде и разбъркваме добре.

Изсипете в предварително намокрена малка тавичка, поръсете отгоре с млян шамфъстък и оставете да изстине на стайна температура. Приберете ориенталския сладкиш в хладилника за няколко часа да стегне.

Нарежете на парчета турския сладкиш с фиде и му се насладете!

Турската кухня е изключително богата на вкусни десерти, затова следващия път препоръчваме да опитате някоя от рецептите ни за кадаиф или турско реване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: