Начин на приготвяне
В тиган разтопяваме кравето масло и добавяме фидето. Трябва да се изпържи до леко кафеникав цвят. Препоръчвам това да става на умерен огън, за да не прегори фидето и при непрекъснато разбъркване с шпатула.
Така пригответе фиде оставяме да поизстине.
В малка тенджерка или касерола разбъркваме добре прясното мляко, захарта, пудинга, бялото брашно и ванилията. Слагаме на котлона и сваряваме крем.
Към крема добавяме пърженото фиде и разбъркваме добре.
Изсипете в предварително намокрена малка тавичка, поръсете отгоре с млян шамфъстък и оставете да изстине на стайна температура. Приберете ориенталския сладкиш в хладилника за няколко часа да стегне.
Нарежете на парчета турския сладкиш с фиде и му се насладете!
Турската кухня е изключително богата на вкусни десерти, затова следващия път препоръчваме да опитате някоя от рецептите ни за кадаиф или турско реване.