Начин на приготвяне
Изсипете прясното мляко в подходяща тенджера и добавете към него захарта и ванилията.
Разбъркайте добре и сложете на котлона да заври течността.
Щом това стане, прибавете и гриса. За да не ви се получават бучки, го добавяйте бавно, на тънка струйка.
Започнете да бъркате много енергично и намалете котлона на по-ниска степен.
Грис кремът ще започне да се сгъстява, тогава добавете и маслото. Сместа трябва да стои една идея по рядка.
Имайте предвид, че щом десертът изстине, той ще се сгъсти осезаемо.
Разбъркайте още малко и присипете в подходящи купички.
Орехите смелете с помощта на кухненски робот или друг уред.
Ако не разполагате с такъв, може и да ги нарежете с нож на ситно.
Поръсете млякото с грис по турски със смлените орехи и е готов е за сервиране.