Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мляко с грис по турски

Мляко с грис по турски

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Мляко с грис по турски
Снимка: Аника Войт
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Рецепта от турската кухня за мляко с грис - насладете се"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 800 мл
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пак на прах
  • краве масло - 1 с.л.
  • орехи - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете прясното мляко в подходяща тенджера и добавете към него захарта и ванилията.

Разбъркайте добре и сложете на котлона да заври течността.

Щом това стане, прибавете и гриса. За да не ви се получават бучки, го добавяйте бавно, на тънка струйка.

Започнете да бъркате много енергично и намалете котлона на по-ниска степен.

Грис кремът ще започне да се сгъстява, тогава добавете и маслото. Сместа трябва да стои една идея по рядка.

Имайте предвид, че щом десертът изстине, той ще се сгъсти осезаемо.

Разбъркайте още малко и присипете в подходящи купички.

Орехите смелете с помощта на кухненски робот или друг уред.

Ако не разполагате с такъв, може и да ги нарежете с нож на ситно.

Поръсете млякото с грис по турски със смлените орехи и е готов е за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: