Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйца и захарта на пяна до побеляване. Добавя се на бавна струя олиото и след това постепенно брашното смесено с бакпулвера.
След като се е получила еднородна смес се прибавя ванилията и изпеченият кадаиф, който предварително се начупва на едро с ръка. Турският сладкиш се поставя в тава предварително намазана с олио.
Отгоре се поръсва с нарязани орехи. Пече се на 180 градуса за 20-25 минути.
Сиропът се приготвя като в съд се поставя захарта, водата и лимона и се оставя да ври за 10 минути. След като се изпече, сладкишът се сиропира, като горещ сладкиш се полива със студен сироп.
Този сладкиш с кадаиф е уникално вкусен и сочен. Опитайте го! По нищо не отстъпва на дубайския шоколад!
Опитайте непременно и нашите турски тулумбички или този вкусен турски кекс.