Турски сладкиш с кадаиф

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5826k2k6
Турски сладкиш с кадаиф
Снимка: Мина Димитрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Този сладкиш с кадаиф е уникално вкусен и сочен. Опитайте го! По нищо не отстъпва на дубайския шоколад!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч. кристална
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • орехи смлени - 1 ч.ч.
  • кадаиф - 200 г
  • ванилия - 0.2 г
  • бакпулвер - 10 г
  • орехи - за поръсване нарязани
  • За сиропа
  • кристална захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимони - 2 - 3 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйца и захарта на пяна до побеляване. Добавя се на бавна струя олиото и след това постепенно брашното смесено с бакпулвера.

След като се е получила еднородна смес се прибавя ванилията и изпеченият кадаиф, който предварително се начупва на едро с ръка. Турският сладкиш се поставя в тава предварително намазана с олио.

Отгоре се поръсва с нарязани орехи. Пече се на 180 градуса за 20-25 минути.

Сиропът се приготвя като в съд се поставя захарта, водата и лимона и се оставя да ври за 10 минути. След като се изпече, сладкишът се сиропира, като горещ сладкиш се полива със студен сироп.

Този сладкиш с кадаиф е уникално вкусен и сочен. Опитайте го! По нищо не отстъпва на дубайския шоколад!

Опитайте непременно и нашите турски тулумбички или този вкусен турски кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: