Сопапиас

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Сопапиас
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
25
"Е страхотни са, но за да се уверите в това и сами, ще трябва да си ги приготвите, от нашите не даваме"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г бяло + още за месенето
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 30 мл
  • вода - 150 мл студена
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с бакпулвера и добавете солта. Сипете олиото и с пръсти търкайте, докато се получат трохи от брашното и олиото.

Сипете водата и замесете меко тесто. Оформете го на топка и оставете да почине за около 15 мин. При готовност разточете тестото на лист с дебелина от около 5 мм.

Нарежете тестото на триъгълници с нож за пица. Загрейте олиото и изпържете триъгълниците до златисто.

Извадете триъгълниците в чиния с готварска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Поднесете мекиците с пудра захар.

Сопапиас е много вкусна закуска.

По идея на Ева Тонева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: