Начин на приготвяне
На едро ренде настържете сиренето, кашкавала и шунката заедно.
Пресейте брашното и смесете с бакпулвера, добавете солта, разбитото яйце, киселото мляко, кетчупа, ригана и смесените и разбъркани сирене, шунка и кашкавал. Омесете средно твърдо хомогенно тесто.
Върху обилно набрашнен плот разточете тестото на кора с 0.5 мм дебелина и нарежете на желаните от вас форми.
Оставете да почине нарязаното тесто за около 10 минути, като през това време нагрейте олиото на бавен огън (много е важно да се пържат на слаб огън).
Пуснете няколко парчета в нагрятата мазнина и пържите до приятно кафяв цвят от двете страни.
Готовите бухти нареждайте върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина от пърженето. Сервирайте ги топли, неустоимо вкусни са и изстинали.
Много пухкавите бухти са готови.
Опитай и другите ни неустоими предложения за бухти или нашите тиганички.
Коментари