Начин на приготвяне
Маята разтваряме със захарта и лъжица брашно в топло мляко (оставяме за 15 минути).
Добавяме солта, киселото мляко, яйцето, после маята с прясното мляко, разбъркваме и прибавяме маслото. Замесваме тесто, което втасва около час и половина.
Тестото се разточва с дебелина 4 мм и се режат триъгълници. Слагаме плънка от ябълки и навиваме на кифлички. В тавичка с хартия ги редим на разстояние. Мажат се с прясно мляко.
Плънка: Ябълките нарязваме на парченца или рендосваме на едрото ренде. Прибавяме захарта, канелата, кравето масло и лимоновия сок. Слагаме в подходящ съд на котлона за малко, докато течността се изпари.
Кифлите печем на 190 градуса.