Начин на приготвяне
В дълбока купа сложете спаначените кълнове и руколата.
Нарежете на две или пуснете целички доматите чери.
Нарежете авокадото и моцателата на едри кубчета, а лука - на кръгчета или тънки ивици.
В нагорещен тиган запечете всичките ядки, семена и стафидите за една минута, а след това сложете лъжичките кафява захар и изчакайте да се карамелизират.
Отстранете и още докато са топли, изсипете в купата върху лука, който сте нарязали последно. Това ще го затопли леко и ще пусне по-силен аромат.
Отгоре изцедете лимона и подправете със зехтин, сол. За любителите на по-киселичко добавете и малко балсамов оцет.
Разбъркайте добре, за да се слеят всички вкусове на зеленчуковата салата.
Поднесете веднага като компания към риба или месо или като предястие с чаша предпочитан от вас аперитив.
Салатата със семена и ядки е готова.