Солени краставички в бидон

Бай Ставри
Бай Ставри
Новак
16/08/2012
"Каквото и да ви казват, най-вкусните краставички се правят в бидон, от нас да го знаете!"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179 352
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • корнишони - количество по желание
  • чесън - 2 - 3 глави
  • вода
  • морска сол - 40 г на 1 л вода
  • натриев бензоат - 1 г на 1 л вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените корнишони надупчете на няколко места с дебела игла. Подредете ги в бидона заедно с почистени скилидки чесън.

Направете разтвор от вода с морска сол в количество, зависещо от големината на бидона ви. На 1 л вода слагайте 40 г морска сол.

Залейте краставиците в бидона и оставете на хладно място. След третия ден започнете да претакате в продължение на 10 дена.

Когато усетите, че солените краставички са готови, добавете натриевия бензоат, като на 1 л обем на бидона, добавете 1 г.

След това претакайте краставиците още 3 дена - бензоатът се разтваря, а сокът остава бистър.

Съхранявайте солените краставички в бидон на хладно и тъмно място.

Рейтинг

5 18
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар