Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват като за пържене в желаната от Вас форма. С малко сол се поръсват и разбъркват, след което се оставят да постоят 15-20 минути.
Разтопява се необходимото количество масло в тиган и се запържват картофите. Пържат се до готовност.
5 минути преди да бъдат свалени от огъня се настъргва едва забележимо сирене Халуми. След като станат готови картофите и сиренето се изваждат от тигана, отцеждат се.
Тиганът се почиства от маслото и се сгрява в него олио, но малко не колкото за пържене.
Разбиват се яйцата. Картофите се връщат в тигана, заливат се с разбитите яйца и се пържат до готовност на яйцата.
Най-накрая се накапват със зехтин. Изваждат се в чиниите, в които ще бъдат поднесени, но преди сервирането се настъргва кашкавал.
Пържените картофи с Халуми са готови.