Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени картофи»Пържени картофи с Халуми

Пържени картофи с Халуми

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Пържени картофи с Халуми
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"От вас бирата, а ние ще ви издадем тайната на най-вкусите пържени картофи с халуми"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • кашкавал - 100 г
  • халуми - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - за пържене
  • олио - за пържене
  • зехтин - съвсем малко
  • сол - минимално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват като за пържене в желаната от Вас форма. С малко сол се поръсват и разбъркват, след което се оставят да постоят 15-20 минути.

Разтопява се необходимото количество масло в тиган и се запържват картофите. Пържат се до готовност.

5 минути преди да бъдат свалени от огъня се настъргва едва забележимо сирене Халуми. След като станат готови картофите и сиренето се изваждат от тигана, отцеждат се.

Тиганът се почиства от маслото и се сгрява в него олио, но малко не колкото за пържене.

Разбиват се яйцата. Картофите се връщат в тигана, заливат се с разбитите яйца и се пържат до готовност на яйцата.

Най-накрая се накапват със зехтин. Изваждат се в чиниите, в които ще бъдат поднесени, но преди сервирането се настъргва кашкавал.

Пържените картофи с Халуми са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: