Начин на приготвяне
Изсипваме маята в голяма купа , водата , солта , захарта и оцета. Разбъркайте добре , добавете и яицата следкоето отново разбъркаите. Към готовата смес изсипете 2 ч.ч. от брашното и разбъркайте отново, изсипете и разтопеното масло като бъркате енергично. Покриите с фолио и оставете на страна за около час на топло.
През това време нарежете халумито на парчета и го смелете с кухненския робот на възможно най - финно (може и рендосано на най - ситната страна на рендето). Проверете сместа , тя трябва да е умножила обема си неколкократно.
Когато маята е готова изсипете към нея настърганото халуми и стритата мента , разбъркайте добре. Добавете останало брашно и замесете тесто.Ако тестото все още залепва по пръстите ви добавете още малко брашно. Оставете тесто да втаса , то трябва да удвои обема си. Когато е готово го ударете с юмрук за да спадне и все още ако залепва добавете отново брашно. Премесете добре но недобавяйте прекалено много от брашното , тестото трябва да е меко и нежно.
От готовото тесто оформете топчета с големината на средно голям орех. Във форми за мъфини , (предварително намазани ) поставете по 3 топчета едно до друго, а в средата по една маслинка. Покриите хлебчетата и ги оставете на топло да втасат за около 45 минути.
Загрейте фурната на 170 градуса и печете 20 -25 мин. или докато хванат златист загар. Извадете детелинките и ги оставете да се охладят напълно.
Насладете им се в компанията на любимите си хора!
Коментари