Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Запечено Халуми с див чесън и босилек

Запечено Халуми с див чесън и босилек

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Запечено Халуми с див чесън и босилек
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
9 мин.
Порции
1
"Запечено Халуми с див чесън и босилек - страхотно предястие за гости"

Необходими Продукти

  • халуми - 250 грама (на плочка)
  • зехтин - 1 с.л. + още за поръсване
  • лют пипер - люспи (2 щ.)
  • босилек - 5 листенца
  • див чесън - 5 тънки стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако плочката сирене е много дебела, разрежете я на две по дължина.

Намажете халумито със зехтина и втрийте в него люспите лют пипер. Може да добавите и каквито подправки обичате.

Оставете сиренето да престои 20-тина минути на стайна температура.

Междувременно загрейте скарата/грил тиган. Намазнете леко и изпечете сиренето и от двете страни до получаване на апетитен загар.

Поръсете печеното сирене с още малко зехтин и наситнените босилек и див чесън.

Запеченото Халуми с див чесън и босилек е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Обожавам това сирене, но лютия пипер ще го пропусна. Иначе както винаги перфектна рецепта!
13.04.2022 09:51
1
1
Покажи всички подкоментари