Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено свинско месо с картофи

Печено свинско месо с картофи

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Печено свинско месо с картофи
Снимка: Иван иванов
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Търсим си компания за обяд - днес сме на печено свинско месо с картофи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г / от плешка/
  • картофи - 1 кг
  • костен бульон - 200 мл домашен
  • бяло вино - 150 мл
  • мазнина - 5 с.л. растителна
  • черен пипер - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • чубрица - 1 с.л. ронена
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме свинското месо от ципи и сухожилия. Нарязваме го на филета с дебелина 4 см. Подправяме го със сол, черен пипер и го потапяме в бялото вино. Мариноваме за около 2 часа.

Подреждаме филетата на дъното на йена глаз тавичка, предварително намаслена. Картофите обелваме и нарязваме. Подреждаме ги върху месото. Поръсваме с риган, чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Заливаме със студения костен бульон и покриваме с фолио. Печем свинското с картофи в силно загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: