Начин на приготвяне
Първо приготвяме продуктите, след което изваждаме бутер тестото от хладилника.
Измиваме добре ябълките /тъй като не ги белим/ и ги режем на две, като издълбаваме внимателно сърцевината.
Режем от тях по ширина много тънки резенчета. Поставяме ги в купа и ги поръсваме с лимонов сок, за да не почерняват.
Намазваме с масло формите за мъфини.
Захарта смесваме с канелата. Изваждаме тестото от хладилника и го нарязваме на ленти 15/3 см. Намазваме ги обилно със сладко от кайсии и ги поръсваме със захар и канела.
Нареждаме резенчетата от необелената ябълка, като ги застъпваме. Навиваме на руло, което поставяме в гнездото на формата.
Дооформяме ги, за да добият формата на роза.
Печем мъфините в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. След като се охладят ги намазваме отново със сладко, с помощта на сладкарска четчица.
Розичките с ябълка и сладко от кайсии са готови.