Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на тиган»Ориз с тиква за гарнитура

Ориз с тиква за гарнитура

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Ориз с тиква за гарнитура
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Интересен вкус и неповторим аромат, които веднага ще ви допаднат"

Необходими Продукти

  • ориз - 500 г
  • лук - 1 глава кромид
  • тиква - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 клонка
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете лука и тиквата на едро ренде и ги запържете в сгорещеното олио.

Гответе до пълното им омекване. След което добавете ориза, разбъркайте добре, овкусете с подправките и долейте вода.

Оставете да се готви на тих огън, докато оризът поеме течността.

След като е готова гарнитурата ни, поднесете в подходяща чиния, украсена с клонка магданоз или друга зелена подправка по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: