Браунис с вишни

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Браунис с вишни1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10-12 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • извара - 1/2 ч.ч.
  • шоколад - 100 г натурален
  • масло - 125 г краве
  • прясно мляко - 100 мл
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 ампула
  • вишни - 200 г без костилки + малко сушени, по желание
  • за ганаша
  • шоколад - 100 г черен
  • сметана - 100 мл течна
  • масло - 1 лъжица краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Към него добавете при непрекъснато разбиване прясното мляко и какаото.

Отделно разбийте изварата с яйца и захарта, докато се получи гладка смес. Към тази смес добавете постепенно шоколадовата и бъркайте. Накрая разбъркайте с ванилията, брашното и бакпулвера.

Почистените вишни объркайте с малко галета, за да се поеме излишния сок. Разпределете ги на дъното на тава, застлана с хартия за печене и отгоре излейте сместа.

Сложете брауниса с вишни да се изпече в умерено загряна фурна, като внимавате да не го прегорите, за да не стане сух.

За ганаша загрейте в съд на котлона сметаната без да завира и добавете натрошения шоколад и маслото. Бъркайте, докато сместа се хомогенизира.

Залейте вече изпечения и охладен браунис с вишни с охладения ганаш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: