Начин на приготвяне
Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Към него добавете при непрекъснато разбиване прясното мляко и какаото.
Отделно разбийте изварата с яйца и захарта, докато се получи гладка смес. Към тази смес добавете постепенно шоколадовата и бъркайте. Накрая разбъркайте с ванилията, брашното и бакпулвера.
Почистените вишни объркайте с малко галета, за да се поеме излишния сок. Разпределете ги на дъното на тава, застлана с хартия за печене и отгоре излейте сместа.
Сложете брауниса с вишни да се изпече в умерено загряна фурна, като внимавате да не го прегорите, за да не стане сух.
За ганаша загрейте в съд на котлона сметаната без да завира и добавете натрошения шоколад и маслото. Бъркайте, докато сместа се хомогенизира.
Залейте вече изпечения и охладен браунис с вишни с охладения ганаш.