Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с тиква и шоколадова вафла

Сладкиш с тиква и шоколадова вафла

Сладкиш с тиква и шоколадова вафла
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Сладкиш за душата. Поднесете с кафе и му се насладете"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 ч.ч. настъргана
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • шоколадова вафла - 1 бр. синя Боровец
  • брашно - 3 - 4 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 големи или 4 малки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се голям резен тиква и го настъргваме на едро ренде.

В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване, добавя се олио, канела, настъргана половин вафла и тиквата.

Разбърква се добре и накрая прибавяме ванилията и смесеното брашно с бакпулвера.

Отново се разбърква с лъжица, за да се смесят продуктите на гъста кексова смес.

В малка тавичка с размер 22 см, върху хартия за печене, сипваме тестото и печем в загрята фурна 180 градуса около 30-35 минути. Проба с клечка да излезе суха.

Изваждаме сладкиша от фурната и се охлажда върху решетка. Още топъл се поръсва отгоре с останалата част от настърганата вафла.

Хапваме с чаша горещо кафе! Сладкишът с тиква и шоколадова вафла е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: