Начин на приготвяне
Почиства се голям резен тиква и го настъргваме на едро ренде.
В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване, добавя се олио, канела, настъргана половин вафла и тиквата.
Разбърква се добре и накрая прибавяме ванилията и смесеното брашно с бакпулвера.
Отново се разбърква с лъжица, за да се смесят продуктите на гъста кексова смес.
В малка тавичка с размер 22 см, върху хартия за печене, сипваме тестото и печем в загрята фурна 180 градуса около 30-35 минути. Проба с клечка да излезе суха.
Изваждаме сладкиша от фурната и се охлажда върху решетка. Още топъл се поръсва отгоре с останалата част от настърганата вафла.
Хапваме с чаша горещо кафе! Сладкишът с тиква и шоколадова вафла е готов.