Начин на приготвяне
Белтъците и захарта се разбиват с миксер на твърд сняг. Добавете препечените смлени лешници и разбъркайте.
Сложете вафлената кора на гърба на тавата за печене и намажете нарязаната на кубчета част от вафлата с половината от лешниковата смес.
Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 7 минути.
Направете същото и с другата вафлена кора и останалата лешникова смес. Оставете двата изпечени листа да изстинат.
През това време разбийте с миксер жълтъците със захарта и ваниловата захар и сварете на пара. Разбъркайте шоколада и когато се разтопи, махнете тенджерата от котлона. Оставете да изстине, след това добавете маслото към сместа и разбъркайте с миксер.
Поставете единия изпечен лист вафла в тава и разпределете равномерно шоколадовата плънка. Сгънете другия лист изпечена вафла, след което намажете с останалата шоколадова плънка.
Завършете с третия лист вафла, който е неизпечен, но така че нарязаната на кубчета част от вафлата да е върху шоколадовата плънка.
Притиснете вафлата с нещо тежко и я затегнете, за да стегне и залепне добре.
За глазурата разтопете готварския шоколад и олиото на пара и намажете вафлата. Оставете глазурата да стегне.
Насладете се на тази лешникова наслада - лешникова вафла!