Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със сито. Към брашното слагаме бакпулвера и объркваме, за да се смесят.
Вадим яйцата на стайна температура заедно с киселото мляко за кратко. В купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме с миксера много добре. Прибавяме киселото мляко и олиото и отново разбиваме с миксера.
Почистваме орехите и ги смиламе с машинка. Вафлата я нарязваме на много дребно. Шоколада също го нарязваме на много дребно. Прибавяме на части брашното и разбиваме до еднородна смес.
После слагаме орехите, вафлата и шоколада. Объркваме с шпатула добре. Намазваме с масло, но може и с олио, тава с диаметър 25-26 см и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме.
Печем в леко загрята фурна на 180°C до готовност. Сладкишът се надига и има приятен загар. Като се опече, вадим и оставяме на изстине.
Режем сладкиша с вафли на ромбчета или на триъгълници като торта.
Поръсваме обилно с пудра захар с цедка.
Хапваме с кафе.
Да ви е сладко!