Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с шоколад, вафла и орехи

Сладкиш с шоколад, вафла и орехи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Сладкиш с шоколад, вафла и орехи
Снимка: Марияна
1 / 5
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Разбирате, че сладкишът е хубав, когато отделите едно парче за другите и изядете сам останалия сладкиш"

Необходими Продукти

  • орехи - ½ ч.ч. смелени
  • вафла - 50 г шоколадова
  • млечен шоколад - 45 г
  • захар - 2/3 ч.ч. бяла
  • олио - 4 с.л.
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • масло - за намазване на тавата
  • брашно - за набрашняване
  • пудра захар - 2 - 3 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със сито. Към брашното слагаме бакпулвера и объркваме, за да се смесят.

Вадим яйцата на стайна температура заедно с киселото мляко за кратко. В купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме с миксера много добре. Прибавяме киселото мляко и олиото и отново разбиваме с миксера.

Почистваме орехите и ги смиламе с машинка. Вафлата я нарязваме на много дребно. Шоколада също го нарязваме на много дребно. Прибавяме на части брашното и разбиваме до еднородна смес.

После слагаме орехите, вафлата и шоколада. Объркваме с шпатула добре. Намазваме с масло, но може и с олио, тава с диаметър 25-26 см и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме.

Печем в леко загрята фурна на 180°C до готовност. Сладкишът се надига и има приятен загар. Като се опече, вадим и оставяме на изстине.

Режем сладкиша с вафли на ромбчета или на триъгълници като торта.

Поръсваме обилно с пудра захар с цедка.

Хапваме с кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: