Медено-карамелени круши

Медено-карамелени круши

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
19/12/2019
"Вкус, който дълго време ще помним"
Приготвяне15 мин.
Готвене7 мин.
Общо22 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 949
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете, разрежете наполовина крушите и внимателно с лъжичка махнете семенната част в средата им.

Сложете ги в тавичка със сайдера, поръсете с лъжица захар и поставете във фурната на 180 градуса за 20 минути да омекнат.

Аз съм ползвала зелени зимни круши, които са по-твърди и имат нужда от предварителна обработка. Ако ползвате жълти и добре узрели круши може да пропуснете тази стъпка.

Смесете захарта с канела и разбъркайте.

За да карамелизирате крушите ги извадете от тавата, отцедете и оваляйте обилно всяка в захарта и канелата.

Сложете маслото в тиган и разтопете, като започне да образува пяна поставете крушите.

Сипете течен мед върху плодовете и гответе докато се карамелизират, като ги обръщайте внимателно да поемат от карамеления сос и от двете страни.

Накрая поставете стафидите и махнете от котлона. Крушите са готови, когато добият карамелен цвят.

При мен се получи доста гъст карамелен сос, който щом изстина се сгъсти още повече, затова ако предпочитате да е по-течен може да добавите към соса 50 мл течна готварска сметана.

Поднесете пошираните круши, полети със соса и малко от стафидите.

Медено-карамелените круши са готови.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
23.10.2017 08:00
Семпла и същевременно изискана рецепта, презентирана с много вкус! Есенен сюрприз!
1
0