Начин на приготвяне
Измийте, обелете, разрежете наполовина крушите и внимателно с лъжичка махнете семенната част в средата им.
Сложете ги в тавичка със сайдера, поръсете с лъжица захар и поставете във фурната на 180 градуса за 20 минути да омекнат.
Аз съм ползвала зелени зимни круши, които са по-твърди и имат нужда от предварителна обработка. Ако ползвате жълти и добре узрели круши може да пропуснете тази стъпка.
Смесете захарта с канела и разбъркайте.
За да карамелизирате крушите ги извадете от тавата, отцедете и оваляйте обилно всяка в захарта и канелата.
Сложете маслото в тиган и разтопете, като започне да образува пяна поставете крушите.
Сипете течен мед върху плодовете и гответе докато се карамелизират, като ги обръщайте внимателно да поемат от карамеления сос и от двете страни.
Накрая поставете стафидите и махнете от котлона. Крушите са готови, когато добият карамелен цвят.
При мен се получи доста гъст карамелен сос, който щом изстина се сгъсти още повече, затова ако предпочитате да е по-течен може да добавите към соса 50 мл течна готварска сметана.
Поднесете пошираните круши, полети със соса и малко от стафидите.
Медено-карамелените круши са готови.
Коментари