Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати с кайма и кашкавал

Пълнени домати с кайма и кашкавал

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Не само изглеждат страхотно, но и са много вкусни! Гарантирано"

Необходими Продукти

  • домати - 4 - 5 бр. твърди
  • кайма - 250 г смес
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • яйца - 4 - 5 бр. колкото доматите
  • кашкавал - 150 г
  • гъби - 3 - 4 големи по желание
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно отрежете капаче на доматите и ги издълбайте с помощта на малка лъжичка.

Загрейте олиото и запържете ситно нарязаните морков, лук, чушка и 1 скилидка чесън, както и каймата почти до готовност.

Подправете с черен пипер и сол на вкус и напълнете доматите и гъбите, като оставите празно място за яйцата.

Запечете пълнените домати и пълнените гъби в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.

Извадете, сложете по малко масло във всеки и чукнете отгоре по едно яйце. Поръсете с настърган кашкавал. Върнете обратно във фурната и запечете до готовност.

По желание издълбаното от доматите може да се запържи за кратко със скилидка чесън - получава се вкусен сос.

Преди поднасяте поръсете със ситно нарязан свеж магданоз. Да ви е сладко!

Източник: IIliana Ikonomova от Кулинарна мрежа

Пълнените домати с кайма и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#260622
Потребител#260622
Получи се стахотно! ?❤️
22.07.2020 23:18
1