Начин на приготвяне
Внимателно отрежете капаче на доматите и ги издълбайте с помощта на малка лъжичка.
Загрейте олиото и запържете ситно нарязаните морков, лук, чушка и 1 скилидка чесън, както и каймата почти до готовност.
Подправете с черен пипер и сол на вкус и напълнете доматите и гъбите, като оставите празно място за яйцата.
Запечете пълнените домати и пълнените гъби в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
Извадете, сложете по малко масло във всеки и чукнете отгоре по едно яйце. Поръсете с настърган кашкавал. Върнете обратно във фурната и запечете до готовност.
По желание издълбаното от доматите може да се запържи за кратко със скилидка чесън - получава се вкусен сос.
Преди поднасяте поръсете със ситно нарязан свеж магданоз. Да ви е сладко!
Източник: IIliana Ikonomova от Кулинарна мрежа
Пълнените домати с кайма и кашкавал са готови.
Коментари