Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати с нахут и кайма

Пълнени домати с нахут и кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнени домати с нахут и кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

  • домати - 8 - 10 бр.
  • кайма - 1 кг смес
  • лук - 1 глави
  • моркови - 2 броя
  • нахут - 1 ч.ч. сварен
  • зехтин - 100 мл
  • магданоз - 3 - 4 с.л. скълцан
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин в съд на котлона и запържете скълцания лук и моркови. Добавете каймата и разбърквайки я запържете, докато се раздроби и смени цвета си.

Овкусете със сол, черен пипер и кимион на вкус, като объркате и с магданоз след като снемете от котлона.

Почистените домати издълбайте, като преди това им отрежете капачета. 1/3 от вътрешността им нарежете ситно и я разбъркайте към каймата.

Сварения мек нахут леко намачкайте с решетъчна лъжица, като не бива да го правите на пюре, а само леко да раздробите зърната. Объркайте нахута към плънката.

Напълнете доматите с плънката и ги подреждайте с подмазнена тава. Сложете им капаците, залейте обилно със зехтин и долейте около 60 мл вода в тавата.

Сложете пълнените домати с нахут и кайма да се пекат за около 30 минути в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
43
31
20
10
Дай твоята оценка: