Начин на приготвяне
Отрежете капачетата на доматите и издълбайте вътрешността с лъжица. Запазете вътрешността, за да я използвате в плънката.
Настържете морковите. Нарежете на ситно скилидките чесън и лука.
Загрейте олио в тигана и сложете зеленчуците да се задушават. Добавете каймата и започнете да раздребнявате месото. Нарежете чушката на ситни кубчета и прибавете в сместа. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете босилек и риган.
Нарежете вътрешността от доматите и добавете в тигана.
Поставете филийките хляб в блендера. Добавете мащерка и сол. Блендирайте на ситни трохи.
Добавете вътрешността на доматите към сместа на котлона и гответе за още няколко минути.
Подредете доматите в тава. Напълнете ги с плънката.
Поръсете обилно всеки домат с хлебни трохи. Полейте апетитните пълнени домати с кайма със зехтин.
Изпечете приготвените пълнени домати на 200 градуса за 25-30 мин.