Свинско в тъмна бира

Свинско в тъмна бира
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Митове са, че свинското е по-вкусно с бира, по-вкусно е, но с тъмна бира"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1/2 кг
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • печурки - 250 г
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • лук - 2 - 3 глави
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бира - 1/2 кутийка от 330 мл, тъмна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на малки кубчета. Запържете го в малко зехтин.

Налейте тъмната бира и го сварете за 10 мин. в тенджерата под налягане.

В тиган запържете зеленчуците добре (без лука) и добавете месото. Разбъркайте и сложете лука.

Идва ред на подправките и бульона, който остана при варене на месото.

Него също добавете. Щом лукът омекне, задушеното свинско е готово. Гарнирайте с ориз или по избор.

Свинското в тъмна бира е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: