Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки кълки с тъмна бира

Пилешки кълки с тъмна бира

Пилешки кълки с тъмна бира
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
19/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
"Обожаваме сочно пилешко месо с ароматен сос - затова и тази рецепта ни допадна толкова"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр. парти
  • бира - 150 мл тъмна
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • червен пипер
  • за соса
  • гъби - 7 бр. печурки
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г.
  • бульон - 1 кубче гъбен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги сложете в дълбока купа, смесете бирата със черния пипер, чубрицата и солта, добавете ги в купата и оваляйте бутчетата хубаво в тях. Оставете ги за 1 час в хладилник, за да се мариноват.

Подредете бутчетата в тавичка, намажете ги с червения пипер, смесен с 2 с.л. олио, налейте и 50 мл. вода и ги завийте с фолио. Печете за 35 минути на 220 градуса.

Свалете фолиото и допечете до запичане на коричката. Гъбите нарежете на филийки. В дълбок тиган разтопете маслото и добавете гъбите. Пържете до готовност, добавете брашното и разбъркайте. Налейте бульона, предварително разтворен в топла вода (около 400 мл), като бъркате непрекъснато.

Добавете черен пипер, малко сол и гответе до сгъстяване на соса. Сервирайте бутчетата обилно поляти с гъбения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: