Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Телешка яхния с тъмна бира

Телешка яхния с тъмна бира

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Телешка яхния с тъмна бира
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5
"От онези яхнии, които сгряват душата и пълнят стомаха - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг крехко
  • тъмна бира - 300 мл
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 3 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • мас - 2 с.л.
  • телешки бульон - 1 л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • За гарнитурата
  • картофи - 500 г
  • мас - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • морска сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета с дебелина 3 см. и го оваляйте в микс от брашно, сол и черен пипер.

Загрейте в дълбок тиган свинската мас и запържете в нея кубчетата до златисто кафяво. Извадете ги от тигана и ги прехвърлете в тенджера на топло.

В същия тиган сложете нарязаните на едро лук, чесън и моркови и оставете да се запържат. Изгасете всичко с бирата. Оставете да поври 3-4 мин. и след това добавете горещия телешки бульон.

Върнете месото и оставете да къкри поне час. Когато месото започне да омеква добавете доматеното пюре и мащерката и оставете да на огъня за още 20-на мин.

За гарнитурата обелете, нарежете на едро и сварете картофите. Отцедете ги и ги оставете да изстинат.

Загрейте свинската мас в голям тиган и щом започне да пръска прехвърлете в нея картофите. Овкусете с червен пипер и морска сол и пържете до получаване на златиста коричка.

Поднесете телешката яхния и картофите заедно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: